De wereld van wierook

Wereld van wierook

Een beetje moe of onzeker? Al duizenden jaren branden mensen wierook omdat het lekker ruikt. En omdat geuren je stemming kunnen veranderen. Musk voor een actief begin van de dag. Passiebloem voor inspiratie. Oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, nu vaak uit India of Nepal. Het is een geurenavontuur om uit te zoeken wat bij jou past. Kom eens naar de Wereldwinkel voor een probeerdoosje. Je vind er ook wierookhouders van zeepsteen, keramiek of hout. Of parfums en aromalampjes. Leuke cadeautjes voor jezelf of iemand anders. Met de hand gemaakt door trotse mensen. Zij kunnen hun eigen bruidsschat verdienen, dankzij jouw aankoop.
The Mother' s Fragrances
De geschiedenis, betekenis en werking van wierook
Wierook betekent gewijde of heilige rook. Het is al vele duizenden jaren oud. Waarschijnlijk is het gebruik van wierook ontstaan nadat iemand een stukje hars van de Boswellia boom op een smeulend vuurtje gooide en ontdekte dat de rook een speciale geur met zich meedroeg. De hars = frankincense = wierook werd bij reukoffers gebruikt. Een reukoffer had tot doel contact te maken met de Goden en hen te bewegen antwoord te geven op vragen en gebeden. De geur werd met de rook meegedragen naar de wereld van de Goden (je zag de rook opstijgen naar de hemel en oplossen=overgaan in de Godenwereld). In de tijd van de farao’s was wierook al een belangrijk onderdeel van hun rituelen.
Wierook was een van de belangrijkste handelsgoederen van karavanen. De prijs kon die van goud evenaren. Wierook was bovendien belangrijk door zijn effect op negatieve invloeden van buiten. Wierook zuivert, beschermt tegen negatieve vibraties en verbetert de sfeer in het algemeen. Hierop is het kalmerende effect van wierook gebaseerd. We kunnen allemaal voelen als iemand kwaad is. Kwaadheid is een krachtige en harde vibratie, maar zo zijn er heel veel vibraties om ons heen die vaak minder duidelijk of voelbaar zijn, maar wel een effect op ons en onze zenuwen hebben. Wierook zorgt ervoor dat de invloed van die vibraties wordt geneutraliseerd en maakt zo plaats voor meer positieve gevoelens. Ons zenuwgestel wordt minder belast en onze zenuwen komen tot rust.
Oorspronkelijk kwam wierook uit het Midden-Oosten, maar nu bijna altijd uit India, Nepal of Japan, waar wierook net zo gewoon is, als hier bloemen in huis of het gebruik van zeep, parfum of een luchtverfrisser.
Terug
Wereld Winkel Noordwolde
Mandehof 3, 8391 BG Noordwolde
Tel: 0561-430381
e-mail: wereldwinkel.noordwolde@12move.nl

wereldwinkel Noordwolde