De wereld van food, koken en tafelen

Gerechten uit alle windstreken. Je maakt ze uit de kookboekjes van Fair Trade. Recepten met smakelijke marinades uit Zuid-Afrika, Fruit Chutneys of Paradise uit Sri Lanka en de heerlijke originekoffie Nicaragua uit Nicaragua. Maar ook wijn uit Afrika. Die schenk je in handgeblazen glazen uit Vietnam. En natuurlijk is koffie nog steeds in de Wereldwinkel te koop. Net als alle andere Max Havelaar producten. Je koopt iets heerlijks van bijzondere mensen. Zij kunnen hun eigen huis bouwen, dankzij jouw keuze.
Kokosmelk
Nieuw in ons assortiment:
Kokosmelk uit Sri Lanka.
Deze kokosmelk, gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot, is romig en rijk van smaak. Het is een veelgebruikt ingrediënt in Aziatische gerechten, curries en desserts en in gebak of cocktails.
De kokosmelk wordt tegen eerlijke handelsvoorwaarden ingekocht bij de kokosmelkfabriek van Ma’s Tropical Foods in Sri Lanka. Er werken momenteel negen mensen in de fabriek, zo’n zestien boerenfamilies in de directe omgeving leveren de kokosnoten.
Zoals past bij de werkwijze van MA’s Tropical Foods, krijgen ook de sociale aspecten aandacht.
Prijs:   0,99
Kooksauzen
Zuid-Afrika wordt vanwege de mix van culturen ook wel ‘Rainbow Nation’ genoemd. Dat zie je terug in hun keuken. Die heeft een rijke historie met culinaire invloeden uit Afrika, Europa en het Verre Oosten. Deze kooksauzen zijn gemaakt volgens deze veelzijdige culinaire traditie en passen helemaal in de trend om jezelf of je gasten snel en gemakkelijk te verwennen. Eenvoudiger kan bijna niet: laat de saus een paar minuten meepruttelen met vlees, kip of vleesvervanger en klaar is de Zuid-Afrikaanse maaltijd.
Terug
Kooksausen_bewerkt-1
Wereld Winkel Noordwolde
Mandehof 3, 8391 BG Noordwolde
Tel: 0561-430381
e-mail: wereldwinkel.noordwolde@12move.nl

wereldwinkel Noordwolde
kokosmelk bewerkt